Vissza

Realista.com: A Futureal Psota Irén emlékparkkal bővítette a Szigony utcát

2023. június 21.

Zöld közösségi térrel bővült Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés részeként. Az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum főbejáratánál alakított ki egy nyilvános emlékparkot, amit a nemzet színésze, Psota Irén után neveztek el. A lombos fákkal övezett teret a művésznő aláírását formázó, krómacél hatású, tükröződő installáció díszíti. 

 

A Corvin Sétány közvetlen közelében, az újgenerációs Corvin Innovation Campus irodaház magánterületén nyitották meg a köz számára a frissen elkészült emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában évekig lakó, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a nemzet színészéről neveztek el. A Psota Irén emlékparkban színes növénytakaró, cserjék, zöldellő fák és trópusi faanyagból készült, kényelmes ülőhelyek kaptak helyet, a központi teret pedig egy vízfelületre felfutó, krómacél hatást keltő szobor teszi teljessé. A figuratív és nonfiguratív elemekkel ötvözött installációt a művésznő aláírása és a színházi függöny lebbenése ihletette.

Az ünnepélyesen felavatott emlékparkot úgy alakították ki, hogy méltó folytatása legyen a többszörösen díjnyertes, nemzetközileg is elismert Corvin Sétánynak. A Baróthy Anna vezető tervező irányításával működő S39 Hybrid Design és Krauth Vera projektvezetése mellett megalkotott, Kelemen Zénó szobrászművész által kivitelezett, több mint 3,5 méter széles szobor központi elemként vonzza a tekintetet, ám mégsem uralja, inkább belesimul a minden évszakban látványos és esztétikus környezetbe.

A Corvin Sétányon az elmúlt években megjelent Gömböc, Dual és Triptichon szobrokat a Futureal előrelátóan úgy helyezte el a sétálóutcában, hogy szinte észrevétlenül tovább vezessék az arra járókat a Psota Irén emlékpark irányába.

„A most átadott emlékpark egy olyan egyedülálló közösségi tér, amely méltó módon tiszteleg hazánk egyik legismertebb és legmeghatározóbb színésznője, Psota Irén előtt. Egy olyan zöld, fenntartható, harmonikus és élhető környezetet kívántunk teremteni a kerület lakói és a Corvin Innovation Campus dolgozói számára, amely a kulturális élet, a pihenés és a közösségi események színhelye is lehet” – mondta Balassa László, a Corvin Innovation Campus projektigazgatója.

A teljes cikk a realista.com-on olvasható.

További sajtóhírek

A dolgozók egészségét és közérzetét is javítják hamarosan a sétány új irodaházai

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Díjazták a Park Residence II. projektet

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Hihetetlen kontérneriroda a Corvin Sétányon!

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Partnerek

Kapcsolat

Sétány lakások - Cordia Sales Office and Showroom

T / +36 1 411 3000

W / cordia.hu

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Kisfaludy utca 32. – Garantiqa Tower

Sétány irodabérbeadás

T / +36 1 266 2181

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány retail bérbeadások

T / +36 1 266 2181/263

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány üzemeltetés - Józsefvárosi Önkormányzat

T / +36 1 459 2100

W / jozsefvaros.hu/onkormanyzat

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

Copyright © 2018 Cordia Magyarország Zrt.

-