Vissza

Realista.com: Befejeződik a Corvin Sétány fejlesztése. Bejártuk a Corvin Innovation Campus irodaházat

2023. június 21.

A Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Psota Irén emlékpark átadása kapcsán bejártuk a Corvin Innovation Campus irodakomplexum első fázisát a Futureal-csoport fejlesztésében. Az ingatlanegyüttes lesz a Corvin Sétányra felfűzött új városnegyed záródarabja, bár ki tudja, hogy később még milyen beruházások zajlanak az új városnegyedben.

 

Távolodva a bevásárlóközponttól, az első fázisban felhúzott irodaházaktól és a később beépült lakóházaktól számos különleges formavilággal rendelkező irodaházat láthatunk a Corvin Sétány új részein. Itt említhetjük meg a Nokia Skyparkot vagy éppen a Corvin Technology and Science Parkot. Ebbe a sorban illeszkedik a sétány utolsó komplexuma, a Corvin Innovation Campus. Az első fázist már átadták, de a második fázis is szerkezetkész állapotban van.

A komplexum mellett a Psota Irén emlékparkban egy modern installáció, a vízfelületre felfutó, krómacél hatást keltő szobor kapott helyet, amely Kelemen Zénó alkotása. A Corvin Sétányon az elmúlt években már megszokhattuk a művészet jelenlétét, hiszen korábban a Gömböc, a Dual és a Triptichon szobrokat a Futureal úgy helyezte el, hogy ezek szinte észrevétlenül tovább vezessék az arra járókat a Psota Irén emlékpark irányába.

Posztmodern Józsefváros

A Futureal-csoport több évtizedes projektje a végéhez közelít, amelynek keretében Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási programja valósult meg 22 hektár területen, mondja Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, miközben bemutatja az új irodaházat. Amint belépünk az épületbe, rögtön elkap minket a wow-effektus, hiszen a tágas lobbyt és az irodaház belső kertjét egy különleges, a mennyezeten végighullámzó alkotás kapcsolja össze a S39 Hybrid Design tervei alapján.

Az oszlopcsoportok körül futó, vörösréz szalagokból álló szobor a monumentális pilléreknek és a mennyezetnek egyaránt új szerepet ad. Mintha nem is egy irodaházban lennénk, hanem egy posztmodern képzőművészeti kiállításon Bécsben vagy Londonban. Mindenesetre Józsefváros hagyományos építészeti struktúrája és városszövete éles kontrasztban áll a sétány új épületeivel és installációival.

„A változatosság gyönyörködtet” klasszikus latin mondás itt is érvényesül, és képzeletben egy kis időutazásra indulhatunk. Ezt megteszi Radványi Gábor is, aki a városnegyed múltját idézi fel. A száz-százötven éves városszövet régi lakóházai már régóta nem feleltek meg a modern ember lakhatási igényeinek, ezért a megújulás ősi törvényszerűsége itt is érvényesült. Izgalmas ellentmondásként láthatjuk magunk előtt: miközben Psota Irán egy kis szűkős lakásban töltötte gyermekkorát a 20. század első felében, most a ház helyén épült komplexumban és a környező épületekben a technológia 21. századi forradalmát ünnepelhetjük globális techcégekkel együtt.

A Corvin Sétány új kereskedelmi központjai mellett azonban továbbra is képviselik magukat Józsefváros régi épületei, de ugyanúgy a Kádár-rendszer emblematikus lakóházai is megmaradtak, miközben számos oktatási intézmény működik a környéken. Ez az eklektikus városi közeg egyre jobban integrálódik Budapest tágabb szövetébe, bizonyítva, hogy a múlt és a jelen jól megférnek egymással, hiszen a folytonosság idézi fel a gyökereinket, amelyek nélkül nincs jövő sem.

Energiahatékony dolgozói élmény

Visszatérve a helyszínre, a Corvin Sétány meghosszabbításában felépített Corvin Innovation Campus az egyik legenergiahatékonyabb, AA+ minősítésű hazai irodaépület, amely otthont ad az IBM Magyarország új székhelyének is. A szinte teljesen érintésmentes megoldásokkal felszerelt fenntartható és emberközpontú irodaházat már az energiaköltség-érzékeny bérlők elvárásai szerint tervezték és valósították meg.

A komplexumot a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint alakították ki a WELL Platina és a legszigorúbb BREEAM Excellent minősítéseknek megfelelően. A Corvin Innovation Campus második üteme keretében pedig az épület körül futó Apáthy István utca ugyancsak megújul, ahol árnyas fasorral szegélyezett kiszélesített járdát és modern lámpákat alakítanak ki a gyalogosok számára egészen a Tömő utcáig. Mivel a beruházás egy teljes tömbrehabilitációját érinti, a környező utcák felé eltérő stílusú homlokzattal találkozhatnak majd a járókelők.

A teljes cikk a realista.com-on olvasható.

További sajtóhírek

A dolgozók egészségét és közérzetét is javítják hamarosan a sétány új irodaházai

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Díjazták a Park Residence II. projektet

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Hihetetlen kontérneriroda a Corvin Sétányon!

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Partnerek

Kapcsolat

Sétány lakások - Cordia Sales Office and Showroom

T / +36 1 411 3000

W / cordia.hu

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Kisfaludy utca 32. – Garantiqa Tower

Sétány irodabérbeadás

T / +36 1 266 2181

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány retail bérbeadások

T / +36 1 266 2181/263

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány üzemeltetés - Józsefvárosi Önkormányzat

T / +36 1 459 2100

W / jozsefvaros.hu/onkormanyzat

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

Copyright © 2018 Cordia Magyarország Zrt.

-