Vissza

Realista.com: Idén elkészülhet a Corvin Innovation Campus irodaház első üteme

2022. január 19.

A tervek szerint halad a szinte teljesen érintésmentes kialakítású Corvin Innovation Campus fejlesztése. A Corvin Sétány új korszakát elhozó irodaház első üteme már szerkezetkész állapotnál tart, és várhatóan ez év végére készül el, jövőre pedig már be is költözhetnek az első bérlők. A komoly bérlői érdeklődés eredményeként a Futureal már meg is kezdte a második ütem munkálatait.

Elérte a legmagasabb pontját a közel 30.000 négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme. A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen megvalósuló újgenerációs épületegyüttes több mint 17.200 négyzetméteres első fázisa várhatóan 2022 végére, míg a második üteme 2023 negyedik negyedére készül el.

A kivételes lokációjú komplexumot a legszigorúbb BREEAM Excellent fenntarthatósági, valamint az emberközpontú WELL Platina irányelvek szerint fejleszti a Futureal, az előminősítéseket az első fázis már meg is szerezte. Ennek eredményeként az épület első ütemének közel kétharmada már bérlőre is talált, a pandémia okozta iparági kihívások ellenére

A különleges homlokzatú, „A” kategóriás Corvin Innovation Campust a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges és zöld környezet kialakítására. A teljeskörűen akadálymentesített épület precíziós szűrői, UV-s csírátlanítói és aktívszenes szűrőrendszerei Budapest egyik legtisztább beltéri levegőjét biztosítják majd. Az épület udvara a Corvin Sétány egyfajta meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületként is funkcionál majd.

A fejlesztő a Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósítja meg azt a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a nemzet színészéről, Psota Irénről neveznek el. A fákkal beültetett Psota Irén emlékparkot fából készült ülőhelyekkel látják el, közösségi funkciókkal is megtöltik, a terület névadója előtt pedig Krauth Veronika egyedi képzőművészeti alkotása tiszteleg majd.

Az irodakomplexum belső tereiben zöld növénydekoráció is gondoskodik az ott dolgozók jó közérzetéről. Az irodaház kevesebb mint 200 méterre található a 3-as metró megállójától, így közösségi közlekedéssel is könnyen és gyorsan megközelíthető. A kerékpárral érkezőket emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja az épület, ahol kávézó és étterem is szolgálja majd az ott dolgozók és a vendégek kényelmét. A Corvin Innovation Campus egyben az első kisállatbarát épület is a Futureal irodaportfóliójában.

A Futureal a Stay Safe kezdeményezése keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezetett be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során, hogy megfeleljen a biztonságos irodai környezettel szembeni legmagasabb piaci igényeknek. A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják.

Az átlagnál nagyobb belmagasságú liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel. Az irodakomplexum tetejére fotovoltaikus napelemrendszer kerül, az így megtermelt villamos energia pedig a becslések alapján a mélygarázs világításához szükséges árammennyiség 40 százalékát fedezi majd.

A Corvin Sétány nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt, amely elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán. A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést.

A teljes cikk a realista.com-on olvasható.

További sajtóhírek

A dolgozók egészségét és közérzetét is javítják hamarosan a sétány új irodaházai

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Díjazták a Park Residence II. projektet

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Hihetetlen kontérneriroda a Corvin Sétányon!

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Partnerek

Kapcsolat

Sétány lakások - Cordia Sales Office and Showroom

T / +36 1 411 3000

W / cordia.hu

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Kisfaludy utca 32. – Garantiqa Tower

Sétány irodabérbeadás

T / +36 1 266 2181

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány retail bérbeadások

T / +36 1 266 2181/263

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány üzemeltetés - Józsefvárosi Önkormányzat

T / +36 1 459 2100

W / jozsefvaros.hu/onkormanyzat

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

Copyright © 2018 Cordia Magyarország Zrt.

-