Vissza

Realista.com: Már szerkezetkész a Corvin Innovation Campus második üteme

2022. október 07.

Felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta a Corvin Innovation Campus irodaház második ütemére. A szinte teljesen érintésmentes kialakítású irodaház második fázisa 14.310 négyzetméter irodaterületet biztosít, amit az energiaköltség-érzékeny bérlők igényei szerint fejlesztenek. A Corvin Sétány meghosszabbításaként is funkcionáló, újgeneráció komplexum energiahatékony és emberközpontú megoldásokkal, valamint tágas parkkal várja a jövőbeni bérlőket.

Tervek szerint halad a Corvin Innovation Campus kivitelezése, aminek finanszírozására idén tavasszal összesen 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a projektet fejlesztő Futureal és az Unicredit Bank. A kilenc szintes irodaház 16.650 négyzetméteres első üteme várhatóan még az év végéig elkészül, a pandémia ellenére már szinte teljesen kiadott épületrészbe jövő év elején be is költözhetnek az első bérlők. A második fázist előre láthatólag 2023 végén adják át.

Több mint tízszeressé emelkedtek az energiaárak, ami a vállalatok működése szempontjából kulcsfontosságú tényezővé változott. Mindeközben a lakossági rezsiköltség emelkedése az irodai dolgozók távmunkából való visszatérését gyorsíthatja fel a Futureal szakértői szerint. A kivételes lokációjú Corvin Innovation Campust már számos olyan technológiai megoldással szerelték fel, ami komoly előnyt jelenthet az egyre energiaköltség-érzékeny bérlők számára.

A Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca találkozásainál fejlesztett irodaházat a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A komplexumot napelemekkel látják el, az épületben alacsony szén-dioxid kibocsátású okos parkolórendszert alakítanak ki, a parkolók legalább 10 százaléka elektromos töltőkkel lesz felszerelve.

A Corvin Innovation Campus-t a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, ugyanakkor építésénél nagy hangsúlyt fektetnek az emberközpontú WELL Building (WELL) szempontok és a zöld környezet kialakítására. A metróhoz közel elhelyezkedő kisállatbarát épület közösségi közlekedéssel is könnyen és gyorsan megközelíthető. A kerékpárral érkezőket emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja a Corvin Innovation Campus, ahol kávézó és étterem is szolgálja majd az ott dolgozók és a vendégek kényelmét.

„A energiahatékony technológiai és üzemeltetési megoldásoknak, valamint az alternatív energiafelhasználásnak meghatározó szerepe van a költségek visszaszorításában. A Futureal évek óta a fenntarthatóság legmagasabb fokának számító BREEAM minősítésnek megfelelően valósítja meg fejlesztéseit. Ennek köszönhetően a Corvin Innovation Campus irodaházban már teljesen általános a gépészeti és elektromos rendszerek optimális működését biztosító intelligens épületirányítási rendszer, valamint az alacsony széndioxid kibocsátású és energiahatékony fűtési és hűtési rendszerek” – hangsúlyozta Balassa László, a Corvin Innovation Campus projektigazgatója.

A Futureal Stay Safe kezdeményezésének egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. Az átlagosnál nagyobb belmagasságú liftek a beléptetés alapján gombnyomás nélkül viszik fel a dolgozókat és vendégeiket a megfelelő emeletre, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

A Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósít meg a Futureal egy emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a Nemzet Színészéről, Psota Irénről neveznek el. A parkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik.

A teljes cikk a realista.com-on olvasható.

További sajtóhírek

A dolgozók egészségét és közérzetét is javítják hamarosan a sétány új irodaházai

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Díjazták a Park Residence II. projektet

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Hihetetlen kontérneriroda a Corvin Sétányon!

hg.hu - 2018. október 28.

Tovább

Partnerek

Kapcsolat

Sétány lakások - Cordia Sales Office and Showroom

T / +36 1 411 3000

W / cordia.hu

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Kisfaludy utca 32. – Garantiqa Tower

Sétány irodabérbeadás

T / +36 1 266 2181

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány retail bérbeadások

T / +36 1 266 2181/263

W / futurealgroup.com

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Sétány üzemeltetés - Józsefvárosi Önkormányzat

T / +36 1 459 2100

W / jozsefvaros.hu/onkormanyzat

E / [email protected]

C / H - 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

Copyright © 2018 Cordia Magyarország Zrt.

-